piątek, 15 sierpnia 2014

Deser Z Odzysku

Nie wiem co mnie podkusiło aby wypróbować nowy przepis na beze...
Oczywiście beza się nie udała, cóż nie zawsze wszystko idzie zgodnie z naszym planem.
Nie ma co się tym przejmować ponieważ w kuchni czasem jesteśmy skazani na porażki. Ważne aby się nie załamywać i zrobić coś z niczego...
 

Składniki:
  • 1 nieudana beza
  • 150 ml śmietany kremówki 30%
  • 250g serka mascarpone
  • dowolne owoce u mnie maliny i granat
  • 2 łyżki cukru pudru
  • listki mięty
Przygotowanie:

Beze - oczywiście te części które nadają się do spożycia przełożyć do pucharków.
Ubić zimną śmietanę na sztywno. Pod koniec ubijania dodać cukier puder następnie stopniowo po łyżce serka mascarpone - dobrze wymieszać mikserem na gładką masę. 
Śmietanę wylać na bezę. Posypać owocami udekorować miętą. Podawać najlepiej lekko schłodzone. 

Wyszło naprawdę smaczne - nikt się nie poznał, że była to wielka improwizacja;)

Deser gotowy!  



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz