piątek, 25 lipca 2014

Omlet Z Bobem I Cukinią

Uwielbiam bób w każdej postaci. Tym razem zatopiłam go w puszystym omlecie.
 
Bardzo pożywny - dobry nie tylko na śniadanie...

Składniki:
  • 3 jajka
  • 0,5 szklanki bobu
  • średnia cukinia
  • 1/3 czerwonej papryka
  • cebula
  • garść żółtego sera
  • natka pietruszki
  • masło
  • przyprawy według uznania: sól, pieprz, oregano, tymianek, chilli

Przygotowanie:
Bób ugotować prawie do miękkości w lekko osolonej wodzie. Przestudzić i obrać ze skórek.
Cukinie, cebulę oraz paprykę skroić w kostkę. Warzywa podsmażyć na średniej wielkości patelni - doprawić solą, pieprzem i ziołami. Jajka roztrzepać do puszystości, po czym wlać na patelnię
z warzywami. Posypać drobno startym żółtym serem. Smażyć tylko z jednej strony do momentu, aż z wierzchu będzie ścięty uważając, aby spód się nie przypalił. Posypać natką pietruszki.

Omlet gotowy!


 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz