Uwielbiam bób w każdej postaci. Tym razem zatopiłam go w puszystym omlecie.
Bardzo pożywny - dobry nie tylko na śniadanie...
Składniki:
- 3 jajka
- 0,5 szklanki bobu
- średnia cukinia
- 1/3 czerwonej papryka
- cebula
- garść żółtego sera
- natka pietruszki
- masło
- przyprawy według uznania: sól, pieprz, oregano, tymianek, chilli
Przygotowanie:
Bób ugotować prawie do miękkości w lekko osolonej wodzie. Przestudzić i obrać ze skórek.
Cukinie, cebulę oraz paprykę skroić w kostkę. Warzywa podsmażyć na średniej wielkości patelni - doprawić solą, pieprzem i ziołami. Jajka roztrzepać do puszystości, po czym wlać na patelnię
z warzywami. Posypać drobno startym żółtym serem. Smażyć tylko z jednej strony do momentu, aż z wierzchu będzie ścięty uważając, aby spód się nie przypalił. Posypać natką pietruszki.
Omlet gotowy!
Cukinie, cebulę oraz paprykę skroić w kostkę. Warzywa podsmażyć na średniej wielkości patelni - doprawić solą, pieprzem i ziołami. Jajka roztrzepać do puszystości, po czym wlać na patelnię
z warzywami. Posypać drobno startym żółtym serem. Smażyć tylko z jednej strony do momentu, aż z wierzchu będzie ścięty uważając, aby spód się nie przypalił. Posypać natką pietruszki.
Omlet gotowy!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz