Doskonała w swojej prostocie...
Składniki:
- 1 opakowanie paluszków krabowych
- 1 opakowanie makaronu ryżowego nitki
- mała puszka kukurydzy
- pęczek świeżego koperku
- pęczek rzodkiewki
- świeży ogórek
- 1 ząbek czosnku
- mały jogurt naturalny
- majonez - według uznania u mnie ok 4-5 łyżek
- przyprawy według uznania: sól, pieprz, zioła prowansalskie, majeranek,
Przygotowanie:
Makaron przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu następnie pociąć na krótsze nitki.
Paluszki krabowe pokroić na centymetrowe kawałki. Kukurydzę odlać z zalewy, rzodkiew oraz obrany ogórek pokroić w kostkę a koperek drobno posiekać. Wszystkie składniki wymieszać w misce, dodać jogurt naturalny, majonez oraz przeciśnięty przez prasę ząbek czosnku. Doprawić solą oraz pieprzem. Wymieszać.
Sałatka z paluszków karabowych gotowa!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz